Събота,

Дарение вместо букети за 15.IX

От: Администратор -
Дарение вместо букети за 15.IX
A
A
A

Инженери и актьори помагат на сираци във Варна за първа работа

Без букети за първия учебен ден. Ученици и родители от Варненската търговска гимназия "Георги Сава Раковски" решиха да подкрепят Социалната чайна като вместо да закупят цветя, ще направят дарение. Чайната ще отвори в края на годината в морската столица и ще предостави менторска подкрепа и първа работа на младежи, израснали в домове.
Инициативата "Дарение вместо цвете" е инициирана от две учителки във Варненската търговска гимназия - Радка Георгиева и Христинка Тодорова, които познават екипа на чайната и искат да подкрепят и популяризират мисията. "Приканваме учениците и техните родители на 15 септември вместо да ни купят цветя и големи букети да дойдат в двора на училището и да дарят средствата за Социалната чайна. Това ще бъде малко дарение, но ако много хора се включват, ще успеем да помогнем на екипа на чайната и на тяхната идея", казват педагожките.

Социалната чайна на Мая Донева и Стояна Стоева от Варна вече има собствена сграда в центъра на града, предоставена за безвъзмездно ползване от община Варна за 5 г. Доброволческата група включва хора с разнообразни интереси - инженери, сладкари, готвачи, преводачи, актьори и други, които са част и от менторската програма и са ангажирани да помогнат за успешното развитие на проекта.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички