Петък,

Дарение вместо букети за 15.IX

От: Администратор -
1689
Дарение вместо букети за 15.IX
A
A
A

Инженери и актьори помагат на сираци във Варна за първа работа

Без букети за първия учебен ден. Ученици и родители от Варненската търговска гимназия "Георги Сава Раковски" решиха да подкрепят Социалната чайна като вместо да закупят цветя, ще направят дарение. Чайната ще отвори в края на годината в морската столица и ще предостави менторска подкрепа и първа работа на младежи, израснали в домове.
Инициативата "Дарение вместо цвете" е инициирана от две учителки във Варненската търговска гимназия - Радка Георгиева и Христинка Тодорова, които познават екипа на чайната и искат да подкрепят и популяризират мисията. "Приканваме учениците и техните родители на 15 септември вместо да ни купят цветя и големи букети да дойдат в двора на училището и да дарят средствата за Социалната чайна. Това ще бъде малко дарение, но ако много хора се включват, ще успеем да помогнем на екипа на чайната и на тяхната идея", казват педагожките.

Социалната чайна на Мая Донева и Стояна Стоева от Варна вече има собствена сграда в центъра на града, предоставена за безвъзмездно ползване от община Варна за 5 г. Доброволческата група включва хора с разнообразни интереси - инженери, сладкари, готвачи, преводачи, актьори и други, които са част и от менторската програма и са ангажирани да помогнат за успешното развитие на проекта.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички