Дамска битка за езиковите гимназии

В столицата няма дете с две пълни шестици

Дамска битка за езиковите гимназии | StandartNews.com

София. Тази година в Немската най-вероятно ще се влиза с по-висок бал. Това прогнозира шефката на просветния инспекторат в столицата Ваня Кастрева. Причината е, че школото е орязало с общо 14 бройките за прием, което автоматично ще вдигне бала за останалите места. Миналата година той беше 34,072 от 36 възможни точки. По същата причина е възможно да се вдигнат точките и за най-желаната Втора английска.

"Все пак решението къде да се кандидатства е индивидуално, така че нека да изчакаме подаването на документите", уточни тя. Децата кандидатстват за първо класиране от 17 до 21 юни.

Няма ученик с две пълни шестици на изпитите по български и математика в столицата, става ясно от статистиката на инспектората.

По литература най-много ученици са изкарали успех между 5 и 5,50 - 2326. С оценка между 4,50 и 5 са 2019 ученици. По математика най-висока е бройката на седмокласниците, изкарали между 4,50 и 5,00. И по двата предмета отличните оценки са повече при момичетата, отколкото при момчетата. Това означава по-сериозна битка при девойките в езиковите школа, в които има квоти. Резултатите от първото класиране ще са ясни на 26 юни. Ако децата не са доволни от резултата си, не се записват, а чакат излизането на второ класиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай