Болярчета обраха златото на турнир по математика

Болярчета обраха златото на турнир по математика | StandartNews.com

Велико Търново. Ученици от старата столица станаха математически звезди и обраха златните медали на международния турнир "Математика без граници", в който участват деца от цял свят от Мексико до Камчатка. Математиците от ОУ "П. Р. Славейков" във Велико Търново донесоха шест златни и два бронзови медала от престижното състезание. В надпреварата по изчисление и решаване на логически задачи са участвали 3450 ученици от 10 държави в Европа, Азия и Южна Америка. 33 болярчета от 1 до 7 клас на ОУ "П. Р. Славейков" са били единствените участници старата столица, казаха от училището.

Състезателите са решавали по 20 задачи в рамките на един астрономически час. Участниците са решавали задачите в самото училище пред квестори, а резултатите са били изпратени по интернет до организаторите на конкурса. Турнирът се провежда в рамките на една седмица във всички държави от мексиканския град Монтерей до руските градове от Камчатка.

Със златни медали са наградени първокласниците Дария Йорданова, Денислав Христов, Павел Иванов и Теодор Иларионов, както и Петър Бакърджиев от втори клас и Виктор Господинов от четвърти клас. На трето място са класирани четвъртокласникът Петър Недялков и Цветомир Петров от пети клас. Двете момчета са получили бронзови медали. Всичките 33 ученици са удостоени със сертификати за участие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай