Бъдещи журналисти пишат за "Професия трол"

Бъдещи журналисти пишат за "Професия трол" | StandartNews.com

София. "Професия трол" е темата, по която пишат кандидат-студентите на днешния писмен изпит по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Темата беше изтеглена тази сутрин в 65-та аудитория на Ректората от Томислав Масларски от Мездра, съобщиха от пресцентъра на СУ.

Изпитът започна в 9.00 ч. и ще продължи четири астрономически часа. Днес ще се проведе и изпитът по химия за кандидатстване в СУ. Той ще започне в 14.00 часа.

Заместник-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) проф. Ефрем Ефремов поздрави присъстващите в аудиторията за избора им да се явят на изпит в най-добрия университет в България и изрази надеждата, че с мнозина от кандидатите ще се види наесен, предаде "Дарик".

515 кандидат-студенти са заявили желанието си да се явят на писмения изпит по журналистика. Той има за цел да оцени способността на бъдещите студенти да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българското медийно пространство. Изпитната комисия формулира темите непосредствено преди изпита. 

Пожелаваме успех на бъдещите колеги!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай