Събота,

Бъдещи журналисти пишат за "Професия трол"

От: Администратор -
3217
Бъдещи журналисти пишат за "Професия трол"
A
A
A

София. "Професия трол" е темата, по която пишат кандидат-студентите на днешния писмен изпит по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Темата беше изтеглена тази сутрин в 65-та аудитория на Ректората от Томислав Масларски от Мездра, съобщиха от пресцентъра на СУ.

Изпитът започна в 9.00 ч. и ще продължи четири астрономически часа. Днес ще се проведе и изпитът по химия за кандидатстване в СУ. Той ще започне в 14.00 часа.

Заместник-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) проф. Ефрем Ефремов поздрави присъстващите в аудиторията за избора им да се явят на изпит в най-добрия университет в България и изрази надеждата, че с мнозина от кандидатите ще се види наесен, предаде "Дарик".

515 кандидат-студенти са заявили желанието си да се явят на писмения изпит по журналистика. Той има за цел да оцени способността на бъдещите студенти да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българското медийно пространство. Изпитната комисия формулира темите непосредствено преди изпита. 

Пожелаваме успех на бъдещите колеги!


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички