Бъдещи биолози пишат за нуклеиновите киселини

Бъдещи биолози пишат за нуклеиновите киселини | StandartNews.com

Софийският университет провежда днес последните изпити от първата си сесия за прием на нови студенти. В ранната неделна сутрин 796 младежи писаха по темата „Нуклеинови киселини – структура, функции и биосинтеза". Донко Ралев от Стара Загора изтегли  заглавието, над което трябва да мислят явилите се на изпита по биология. Кандидат-студентите ще трябва да се преборят успешно и с Вариант №1 на теста. 

 Специалностите, за които абитуриентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия, съобщава БГНЕС.

 С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите Медицина и Фармация. В 9:00 часа започна и събеседването за артистичните младежи, желаещи да следват Изобразително изкуство. Два часа след това пък започна  устният изпит за бъдещите теолози.

Последният изпит за първата сесия от тазгодишния прием на СУ е насрочен за 14.00 часа - тогава уменията си с музикален инструмент или пеене трябва да покажат желаещите да следват Музика. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай