Америка кани 1000 наши студенти

Америка кани 1000 наши студенти | StandartNews.com

София. Около 764 000 чуждестранни студенти са се обучавали в американски университети миналата година. "Българите могат да увеличат техния брой до 765 000", каза посланикът на САЩ у нас Марси Рийс при откриването на изложението за туризъм и обучение „Открий Америка” в НДК.

Повече от 75 000 души пътуват между САЩ и България всяка година, една не малка част от тях са по лятната програма за студентските бригади “Work and Travel”.

„Непрекъснато чувам истории от българи, участвали в тази програма, как тя им дала възможност не само да опознаят Америка, но и да подобрят английския си език. А някои дори я описват като преживяване, преобърнало живота им”, посочи пратеникът на Обама у нас.

"Насърчаваме ви да посетите САЩ. Малко са преживяванията, които са по-вълнуващи от това да се пътува в чужда страна, особено ако можете да посетите места, които убягват на туристите или да се запознаете с местни хора. Някои казват, че пътуването е съдба и може би това е вярно. Преди години, докато учех политика и култура, първото ми пътуване извън САЩ бе със спирки в Белград, Загреб и няколко седмици живях в местно семейство в Любляна", разказа още Рийс.

Посолството на САЩ в София и Американската търговска камара са домакини на изложението с цел популяризиране в България на възможностите на пътуване, туризъм и образование в САЩ. Посетителите можеха да се срещнат с Дебора Кембъл, генерален консул на САЩ, а също и да присъстват на консултации с българо-американската комисия „Фулбрайт за възможности за образование в Америка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай