Петък,

4 медала за България на Международната олимпиада по астрономия

От: Администратор -
4 медала за България на  Международната олимпиада по астрономия
A
A
A

Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на ХХ юбилейна Международна олимпиада по астрономия, която се проведе от 15 до 23 октомври 2015 г. в град Казан, Русия, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Стефан Иванов в IX клас от Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, спечели златен медал и специален диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата.

Георги Александров в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий хилендарски" завоюва сребърен медал.

Бойко Борисов в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", също спечели сребърен медал.

Петър Димитров в IX клас от Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" в София беше отличен с бронзов медал.

Ръководители на отбора са Ева Божурава от Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" – Варна, и Йоанна Кокотанекова от Астрономическата обсерватория при Младежки център в град Хасково. Заслуги за подготовката на участниците имат Никола Каравасилев от Физически факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Захари Дончев от Институт по астрономия на БАН, Даниела Иванова – учител в Математическа гимназия "Баба Тонка" – Русе.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички