48 нови учители по програма „Заедно в час"

48 нови учители по програма „Заедно в час" | StandartNews.com

София. Започва Летният институт на фондация „Заедно в час", в който ще вземат участие 48 нови учители по програмата, това съобщиха от фондацията пред "Фокус". По време на интензивното лятно обучение, което ще се проведе между 16 юли и 17 август в Банкя, те ще извървят първите стъпки към превръщането си в лидери на образователната промяна в България.

В рамките на Летния институт новите учители ще приложат на практика своите лидерски умения и ще усъвършенстват тънкостите на ефективното преподаване. В разнообразните обучителни модули те ще се ръководят от организационните ценности на програмата – предприемачески дух, фокус върху дългосрочното въздействие, постоянно учене, ефективно сътрудничество, професионализъм, уважение и скромност. В тези интензивни дни те ще получават помощ и подкрепа както от екипа на организацията, така и от учители от предходните две години, които ще споделят своя ценен опит и знания.

По време на откриването на института изпълнителният директор на фондация „Америка за България" Десислава Тальокова сподели вълнението си да бъде сред новите учители. „Образованието е ключът към разкриване на нашия пълен потенциал за утвърждаването ни като модерна и съвременна нация. „Заедно в час" доказа, че съществуват хора, които да преборят негативизма и да докажат, че мисията, която са си поставили, е постижима. Скептицизмът и цинизмът не струват нищо пред куража и въображението на учителите-лидери по програмата."

Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България, благодари на новите учители за тяхната подкрепа и вяра в успеха на децата на България. „Поздравявам ви, че сте такива, каквито сте. Готови да влезете в огъня! Готови да разпалите огъня в душите на учениците си! Убеден съм, че това море от огънчета, което създавате, ще става още по-голямо."

През последните три седмици на института младите учители-лидери ще преподават на повече от 200 деца между 1-ви и 12-ти клас в Лятната академия за успех и забавления, организирана от „Заедно в час". Освен да подпомагат за напредъка им по различни учебни предмети, учителите ще организират забавни и образователни мероприятия, с които да покажат на учениците, че ученето може да бъде интересно и мотивиращо. След приключване на Летния институт новите 48 учители по програмата ще влязат уверено в класните стаи, които вече ги очакват, за да осигурят едно по-добро бъдеще на българските деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай