Петък,

48 нови учители по програма „Заедно в час"

От: Failed to load user -
9713
48 нови учители по програма „Заедно в час"
A
A
A

София. Започва Летният институт на фондация „Заедно в час", в който ще вземат участие 48 нови учители по програмата, това съобщиха от фондацията пред "Фокус". По време на интензивното лятно обучение, което ще се проведе между 16 юли и 17 август в Банкя, те ще извървят първите стъпки към превръщането си в лидери на образователната промяна в България.

В рамките на Летния институт новите учители ще приложат на практика своите лидерски умения и ще усъвършенстват тънкостите на ефективното преподаване. В разнообразните обучителни модули те ще се ръководят от организационните ценности на програмата – предприемачески дух, фокус върху дългосрочното въздействие, постоянно учене, ефективно сътрудничество, професионализъм, уважение и скромност. В тези интензивни дни те ще получават помощ и подкрепа както от екипа на организацията, така и от учители от предходните две години, които ще споделят своя ценен опит и знания.

По време на откриването на института изпълнителният директор на фондация „Америка за България" Десислава Тальокова сподели вълнението си да бъде сред новите учители. „Образованието е ключът към разкриване на нашия пълен потенциал за утвърждаването ни като модерна и съвременна нация. „Заедно в час" доказа, че съществуват хора, които да преборят негативизма и да докажат, че мисията, която са си поставили, е постижима. Скептицизмът и цинизмът не струват нищо пред куража и въображението на учителите-лидери по програмата."

Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България, благодари на новите учители за тяхната подкрепа и вяра в успеха на децата на България. „Поздравявам ви, че сте такива, каквито сте. Готови да влезете в огъня! Готови да разпалите огъня в душите на учениците си! Убеден съм, че това море от огънчета, което създавате, ще става още по-голямо."

През последните три седмици на института младите учители-лидери ще преподават на повече от 200 деца между 1-ви и 12-ти клас в Лятната академия за успех и забавления, организирана от „Заедно в час". Освен да подпомагат за напредъка им по различни учебни предмети, учителите ще организират забавни и образователни мероприятия, с които да покажат на учениците, че ученето може да бъде интересно и мотивиращо. След приключване на Летния институт новите 48 учители по програмата ще влязат уверено в класните стаи, които вече ги очакват, за да осигурят едно по-добро бъдеще на българските деца.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички