231 студенти се дипломираха в ЮЗУ

231 студенти се дипломираха в ЮЗУ | StandartNews.com

231 бакалаври и магистри, възпитаници на Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград, получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония в петък бяха отличени и 14-те отличници на випуск 2015.

„Днес вие напускате едно авторитетно висше училище, което тази година чества своя 40-годишен юбилей. През тези четири десетилетия университетът се нареди сред водещите в страната. Можете да изпитвате гордост и удовлетворение от факта, че завършвате акредитирани и авторитетни специалности, в които обучението се извършва според европейските стандарти. Това ви гарантира признаване на постигнатото навсякъде по света", каза пред студенти и гости деканът доц. д-р Борис Манов.

Дипломите на отличниците от специалностите „Философия", „Психология", „Политология" и „Социологи" връчи зам.-ректорът на ЮЗУ доц. д-р Георги Апостолов. Първо бе връчена дипломата на отличничката Аксения Ангелова, която завършва следването си с успех 5.94.

„Не забравяйте, че връчването на дипломата не е краят на пътя, а неговото начало. Нашата мисия продължава, а тя е да не утоляваме никога жаждата си за знания. За мен е чест и привилегия да се нарека випускник на Философски факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски", каза развълнуваната абсолвентка. Сред отличниците е и председателят на Студентския съвет Емелина Заимова, която получи магистърска степен по специалността „Криминална психология".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай