150 абсолвенти положиха Галилеевата клетва и получиха дипломите си в Кърджали

150 абсолвенти положиха Галилеевата клетва и получиха дипломите си в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Над 150 млади хора от 7 специалности се дипломираха успешно, 13 от тях показаха през годините отлични резултати, съобщи директорът на Филиал „Любен Каравелов" на Пловдивския университет проф. д-р Илиана Велчева. На тържествена церемония тя връчи дипломите на абсолвентите от випуск 2014.

„Употребявайте силите си за светли каузи, запазете студентския дух и следвайте мечтите си", посъветва бъдещите педагози и специалисти в сферата на стопанско управление, туризъм и екология проф. Велчева.

Гостите на академичното тържеството зам.- областният управител Младен Румен Младенов и старши експерт от отдел „Образование" от община Кърджали Нели Попова пожелаха добра професионална реализация на младите хора. Човек се учи на избор и този избор го прави свободен. Университетът е път към натрупване на умения и знания, тези думи към младите хора отправи и заместник –директорът на Филиала доц. д-р Велизар Гочев. След това той прочете Галилеевата клетва, която полагат вече студенти от различни ВУЗ-ове. С думи на благодарност към преподавателите се обърнаха и абсолвентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай