Събота,

Лошото време не спря протестиращи адвокати в Лондон

От: Администратор -
1157
Лошото време не спря протестиращи адвокати в Лондон
A
A
A

Лондон. Британските адвокати по наказателни дела стачкуваха днес, въпреки лошото време в страната. Те спряха своята работа и парализираха няколко съдилища за известно време. Причината за тяхното недоволство е предвиденото намаляване на бюджета на правната помощ. Полудневната стачка е първата по рода си в британската история, твърдят от съдебните среди.

Облечени в черни роби и с бели перуки, адвокатите излязоха пред централния наказателен съд Олд Бейли в Лондон. Стачки имаше и на други места в Англия и Уелс.

С 220 милиона паунда (360 милиона долара, 265 милиона евро) трябва да бъде намалена ежегодната правна помощ от 2 милиарда паунда. Тя се използва за заплащане на адвокати за представяне в съда, както и за други съдебни услуги, които не са достъпни за всички хора. Промените са предложение от правителството на Дейвид Камерън.

Британската система за правна помощ е най-скъпата в света, смятат от правителството и уточняват, че с намаляването на бюджета ще се понижат и разходите на съдебната система на Великобритания. Съкращенията ще намалят хонорарите до 41%, твърдят от своя страна стачкуващите адвокати по наказателни дела в страната. Те алармираха, че с промените ще се ограничи и помощта за ответниците, които не могат да си позволят да плащат на адвокати.

Спирането на работата на британските адвокати промени графика на съдилищата.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията