Четвъртък,

Камерън обеща Великобритания да остане в ЕС

От: Failed to load user -
3205
Камерън обеща Великобритания да остане в ЕС
A
A
A

Давос. Британският премиер Дейвид Камерън е убеден, че може да предоговори отношенията на страната му с Европейския съюз, така че тя да остане в блока. Пред съветовния икономически форум в Давос той коментира, че за по-доброто функциониране на еврозоната ЕС трябва да промени договорите си, които ще даде възможност и на Лондон да промени отношенията си с Брюксел.

„Убеден съм, че можем успешно да предоговаряме и след това и референдумът да бъде успешен", каза Камерън по повод идеята си да промени отношенията си с ЕС, преди евентуалното насрочване на референдум за излизане или оставане на страната в съюза.

По думите на британсия премиер Великобритания може успешно да остане в „един реформиран Европейски съюз".

Последните проучвания на общественото мнение показват, че макар и с малка преднина повечето британци биха гласували за излизането на държавата от ЕС. Бизнес организациите обаче изразиха безпокойство от възможността за напускане на общността и предупредиха, че това ще направи Великобритания по-малко атрактивна. Извън евроскептиците пък политиците заговориха за намаляване на световното влияние на кралството.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията