Гръцката полиция започна евакуациата на сградата на ЕРТ

Гръцката полиция започна евакуациата на сградата на ЕРТ | StandartNews.com

Атина. В четвъртък сутринта е започнала внезапна операция за евакуирането на седалището нагръцката национална телевизия (ERT) от сили на отдела за борба с безредиците, предаде АФП.

Гръцките сили за борба с масовите безредици, придружени от прокурор, се събраха около сградата на ERT сграда в района Агиа Параскеви около 04:20 часа и след това продължиха до входа на сградата с искане служителите да напуснат помещенията.

Уволнените работници на националния телевизионен оператор, който беше затворен на 11 юни от правителството, все още оперират от стария си щаб чрез сателит и по интернет. Правителството нарече решението им да останат в сградата като "незаконно заемане на публична собственост".

Отделът за борба с безредиците на гръцката полиция е започнал евакуацията на окупираната сграда на бившата гръцка обществена телевизия ЕРТ, съобщава АФП, позовавайки се на репортер на мястото на събитието.

Представителят на служителите на ЕРТ Никос Цимбидас заяви, че сътрудници на полицията са започнали да влизат във всяко отделно помещение на сградата. Полицаите са започнали да изтласкват около 200-те души, протестиращи извън зданието. Цимбидас заяви, че е бил арестуван, докато местни медии и блогъри са отразявали събитието. Има и непотвърдени съобщения за употребата на сълзотворен газ срещъ събралите се пред сградата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай