Божествената Ищар

Божествената Ищар | StandartNews.com

Ищар ще огласи зала 1 на НДК днес и поредната й визита е очаквана с месеци. Певицата ще представи най-новия си албум "7", а феновете

са изкупили почти всички билети за шоуто. Красивата певица е мъжко момиче още от детството си: върти къщата като тийнейджърка, после служи в казармата, накрая рискува всичко и отива във Франция уж за шопинг, а години по-късно вече е световна знаменитост. Ето кои са най-важните факти и цифри от живота на изпълнителката.

Ищар, с рождено име Естер Зак, е родена на 10 ноември 1968 в малкото израелско градче Хаифа.

Със сестра си израстват в арабска езикова среда у дома, а в училище учат иврит. Ищар започва да пее още на 15-годишна възраст.

Баба й е тази, която й дава името Ищар - името на богинята на плодородието в религиите на древна Азия.

Започва работа на 15 години. "Родителите ми бяха много заети с кариерите си, трябваше да се грижа да двете си сестри. Заедно пишехме домашните, а сама се грижех за къщата. Обожавах тези отговорности", казва тя.

Родителите й се развеждат, когато е на 16 години. Ищар преживява раздялата им много тежко.

За трите сестри започва да се грижи баба им. По това време Ищар става солистка на училищния хор, а след това започва да пее в местна група.

Още като тийнейджърка Ищар се премества в Австралия, където живее ДЕВЕТ месеца. Когато визата й изтича, изпълнителката решава да не се връща при семейството си в Израел и си купува самолетен билет за Франция с първоначалната идея да се отдаде на шопинг. Тя обаче остава там, прави световна кариера и живее в Париж и до днес.

Ищар пристига в Париж в началото на 90-те сама и неизвестна. Въпреки че е възхитена от песните на Патрисиа Каас и Жан-Жак Голдман, първите й изпълнения на френска земя са по английски стандарти. В продължение на 3 месеца Ищар пее в заведението Les Halles - всяка вечер по ПЕТ часа.

Във френските барове е забелязана от шефа на музикалната компания Atoll Music - Шарл Ибгуи. Не след дълго Ищар се сдобива с договор и става фронтдама на етноформацията "Алабина", с която се прочува по цял свят.

Петимата музиканти създават изключително интересно мултикултурно звучене, смесвайки арабски, испански, израелски, френски и цигански ритми със също толкова голямо многообразие от езици.

Омъжена е за Мишел Абисири, който е неин мениджър. Двамата имат близнаци - момче и момиче, на 6 години.

Ищар владее иврит, английски, френски, арабски и марокански.

Близка приятелка е със Слави Трифонов от повече от 10 години. "Той е първият човек, на когото се обаждам, когато дойда тук", казва звездата.

Колкото й да й е важна кариерата, Ищар признава, че повече от всичко обича децата си и би заменила всичко за тях.

В казармата, задължителна за еврейските момичета, служи като самолетен техник. "Това е най-сладкият период от живота ми. Изобщо не беше страшно. След училище отиваш директно в армията и откриваш толкова много неща за себе си. Ставаш отговорен, там няма бедни и богати, всички са абсолютно равни", спомня си тя.

Благодарение на двете години в казармата може да борави с пистолет и стреля доста добре.

Има ДВЕ къщи във Франция, а казва, че никога не би сменила местоживеенето си заради смесицата от ориенталска и европейска атмосфера, която постоянно усеща в Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай