Петък,

Звезди стимулират раждаемостта с общо ДНК

От: Администратор -
A
A
A

Увеличаване на раждаемостта е една от основните цели, които си поставя бъдещото "Движение за национална кауза" (ДНК). Негови учредители са продуцентът Андрей Арнаудов (без екранната си половинка Иван), водещият Ники Кънчев и джаз певицата Хилда Казасян. Движението бе представено вчера.

Популярни интелектуалци от родния шоубизнес и изкуството, с помощта на експерти подемат мащабна кампания за спасяване на българското ДНК. С него си поставят 3 основни задачи - справяне с демографската криза и ниската раждаемост, връщане на българите в чужбина у дома и развитие на регионите чрез преразглеждане на спрени по екологични причини проекти. Ники Кънчев пък призова "държавата да привлече бизнеса" за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми и създаване на фондове за финансиране на изявени млади българи.

Сдружението ще се опита да върне някаква част от хората, които са напуснали България през последните 25 години. Арнаудов даде за пример политиката на Орбан, който дава премия от 33 000 евро за трето дете. Планът за развитието на проекта им ДНК включва и нова концепция за диалог между бизнеса в сферата на туризма и природните защитници. Джазпевицата Хилда Казасян намекна, че има спрени проекти за милиарди левове, които по никакъв начин не биха могли да нарушат екологичния баланс, а в същото време пречат на бранша да се развива. Тя отказа да назове кои проекти визира, тъй като иска първо експертите да изготвят становище.

Членовете на ДНК нямат желание да превръщат проекта в политическа партия. "Ще си поставяме малки цели и ще се опитваме да ги постигаме", заяви Андрей Арнаудов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички