Златна секира в новините

Миляна Велева поема щафетата в ТВ7 и News7

Златна секира в новините | StandartNews.com

Работохолик, маниак скиор и абсолютен биткаджия. Така описват спортната журналистка Миляна Велева, която е новата шефка на "Новини и актуални предавания" на ТВ7 и News7.

Носителката на наградата "Златната секира", която се присъжда за принос в развитието на българската спортна журналистика и за значителни творчески постижения, изкачи във вторник поредното стъпало на професията, но увери, че секира в телевизията няма да има. "Важно е да имаме отбор", бяха първите думи на Миляна в нюзрума, след като бе представена в новата си длъжност. Близките й хора едва ли са се изненадали от изказването й, предвид факта, че спортната журналистка е приела за свой мускетарския девиз "Един за всички, всички за един!" "В един отбор може да има много звезди, но трябва да има сплотеност и дух", потвърди пред "Стандарт" новата шефка. Иначе капитанските й умения не могат да бъдат поставени от съмнение. "Тя превърна спортния отдел в суперекип, който може да се похвали с най-добрите резултати", убедени са в нюзрума. Колегите на Миляна са сигурни, че тя знае как да мотивира хората си. "Силен характер е. При нея няма огъване. Откровена е до болка". Това пък признават играчите в досегашния й отбор, които са убедени, че ще се справи с новата длъжност, тъй като обича предизвикателствата. Иначе приятелите й твърдят, че е чувствителен човек, въпреки че дава вид на желязна.

Като щур човек и голям заплес я описват хората от близкото й обкръжение. "Да пътуваш с Миляна е истинско приключение. Не е имало случай, когато да не е изпуснала самолет, или пък да не се е изгубила", споделя нейна приятелка от детските й години. За колегите й пък не е новина, че Велева е забравила къде е паркирала автомобила си. "Важното е да не се взимаш на сериозно", твърди самата тя в интервю, в което добавя, че спортът е нейният живот.

Миляна Велева е родена в София. Дипломата за средното си образование в 133-то получава от СОУ "Александър Пушкин", след което завършва журналистика и масови комуникации в СУ "Климент Охридски". По пистата на журналистиката се спуска от 1994 г. Работила е във вестниците "7 дни спорт" и "Сега", в телевизиите Ринг и БНТ. В Тв7 е от 2008 г. година. Минала е по всички стъпала на професията - репортер, редактор, водещ, коментатор, изпълнителен продуцент. Отразявала е четири олимпиади, както и десетки световни и европейски първенства във всички видове спорт. "Най-голямото предизвикателство за журналиста е да бъде репортер", убедена е тя.
Миляна далеч не е единственият известен член на семейството. Баща й е професор Камен Велев, бивш ректор на Химико-технологичния институт и заместник-министър на образованието в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Сестра й е вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Миляна е омъжена и майка на близнаците Пламен и Георги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай