Зимно мартенско включване в понеделник

Зимно мартенско включване в понеделник | StandartNews.com

София. Времето у нас на 10 март ще бъде облачно. С прекъсвания ще превалява - в Северна България и по високите полета сняг, в Южна - дъжд, дъжд и сняг или мокър сняг. Значителни валежни количества над 15 литра се очакват в югоизточната половина на страната и по северните склонове на планините. Това показва прогнозата на Метеорологичен център EPU - Tv met. 

 

По-дебела снежна покривка ще се образува в Предбалкана и Лудогорието. Ще духа североизточен вятър, по силен в източните райони.

 

Има условия за виелици и навявания. Температурите няма да се променят съществено и ще са около и малко над нулата. Минимални между минус 2 и 3, максимални от 1 до 6.

 

Времето в следващите дни


Във вторник преди обед снеговалежите ще спрат, последно в южните и югоизточни райони. От север ще започне разкъсване и намаление на облаците.

 

В сряда и четвъртък по-значителна облачност ще има над Източна България. Там ще остане ветровито. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е студено, а следобед температурите ще доближават и надхвърлят 10 градуса.

 

В петък времето ще е слънчево. Сутринта видимостта в низините временно ще е намалена. Температурите ще се повишават

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай