Зигзаг още година по "Тракия"

Прескачаме задръстване през Костенец и Злокучене

Зигзаг още година по "Тракия"  | StandartNews.com

Поне още една година ще се налага да криволичим по изцяло изградената магистрала "Тракия" заради ремонт на виадукта "Вършилата". Спешното обновяване на три моста по магистралите "Тракия" и "Хемус" стана наложително след проверка на здравината на всички пътни съоръжения, предизвикана от последиците от земетресението в Перник.

В края на юли регионалният министър Десислава Терзиева подписа разрешенията за ремонта. Така срокът за обновяване на мостовете "Вършилата" на "Тракия" и "Бебреш" на "Хемус" е 24 месеца, а за съоръжението по пътя между София и Бургас при Церово - година и половина.

Строителните дейности предизвикват огромно задръстване, което изнервя стотици шофьори. Взетите мерки за временна организация на движението по "Тракия", пренасочващи го по лявото платно двупосочно, предизвикват огромна тапа.

Стотици шофьори, които се връщаха от море или уикенда извън столицата предпочетоха да слязат от магистралата по заобиколни маршрути. За да се избегнат задръстванията, алтернативен маршрут от София за Пловдив се отклонява при пътен възел "Мирово" през Момин проход, Костенец и Белово до Септември. След което шофьорите продължават по пътя към Виноградец през селата Злокучене, Карабунар и Виноградец до пътен възел "Церово" и включване отново в "Тракия". От Пловдив към столицата отклонението е през пътен възел "Церово" до пътен възел "Мирово". Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти, съобщават от пътната агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай