Жокера спаси крава и телето й от кланицата

Животните вече са отведени на безопасно място в резерват

Жокера спаси крава и телето й от кланицата | StandartNews.com

Хоакин Финикс спаси крава и телето й от кланица в Ел Ей. Това се е случило само ден след наградите „Оскар“, където актьорът изнесе трогателна реч в защита на правата на животните.

Клип, документиращ добрата постъпка на Жокера, беше качен в „YouTube“ от неправителствената организация „Farm Sanctuary“. Животните били транспортирани в резерват, където да живеят в безопасност. Финикс е кръстил кравата и телето Либърти и Индиго.

Във видеото актьорът се среща с изпълнителния директор на кланицата Антъни ди Мария. Двамата започват да обсъждат практиките на идустрията и Хоакин настоява, че животните няма да бъдат „пожънати“, какъвто е официалният термин, а просто „убити“. След срещата си с Ди Мария, Хоакин направи официално изявление, поздравявайки директора, че се е съгласил да освободи животните.

„Не мислех, че ще завържа приятелство в кланица. Отворих сърцето си за Антъни и с него много си приличаме. Без неговия добър жест Либърти и Индиго щяха да бъдат погубени. Надявам се, че докато гледаме как бебето расте под добрите грижи на „Farm Sanctuary“, винаги ще помним, че можем да намерим приятели и на най-неочакваните места. Няма значение по какво се различаваме, ако доброта и състрадание ръководят нашите действия“, каза носителят на „Оскар“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай