Жената на Метин моли за работа

С дъщеря им Преслава са без пукнат лев, малката мечтае да стане полицайка

Жената на Метин моли за работа | StandartNews.com

"Нямам пари за закуска на детето. Като беше здрав Метин, носеше. Сега съм на Бюрото по труда. Кандидаствах за хигиенистка в 20-о училище, дано ме вземат!". Това изплака пред "Стандарт" Минка, жената на пребития в събота вечер 28-годишeн българин от турски произход Георги Димитров - Метин. Тя моли Господ и добри хора да й помогнат в трудния момент. "За мене не толкова, ама за детето, ако може някой, да помогне. Няма да мога да си плащам наема, тока", бои се Минка. Младата жена изцяло е разчитала на Метин, който изхранвал семейството с продажба на гевреци пред джамията "Баня Башъ". Отскоро се преместил да върти търговия и на Илиянци. До фаталната събота, когато в 20.10 ч. на ул. "Пиротска" № 20 бе зверски пребит от петима мъже, които го сбъркали с бежанец.

Опит за убийство по хулигански подбуди - с това обвинение трима от нападателите на Метин са зад решетките за 72 часа. В сряда прокуратурата ще поиска постоянния им арест. Броени часове след нападението в района на инцидента бяха задържани двама от биячите - 29-годишният Момчил Милчев и година по-младият Иво Тилчев Повдигнато им е обвинение за опит за убийство по хулигински подбуди. В понеделник полицията закопча още двама от биячите. Единият е открит в центъра на столицата, другият - в района на жк "Люлин". На втория - Джоно Младенов, е повдигнато обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди. Оказало се, че

Джоно е стар познайник на полицията

- има регистрации за кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, както и футболно хулиганство.

Преди да пребият Метин, петимата разбеснели се мъже нахлули в хостела "Вени". Там живеят под наем около 30-ина емигранти, предимно алжирци и мароканци и съвсем малко сирийци. Петимата започнали да трошат врати и прозорци, но мъжете в хостела ги изблъскали. Тогава на улицата се натъкнали на идеалната жертва - Метин, който им заприличал на бежанец. Съборили го на земята и започнали да го ритат в главата. Докато здравеняците биели Метин, Минка и дъщеричката й Преслава вечеряли. Тримата живеели в мазето на хостела под наем. "Мъжът ми се прибира от "Илиянци", бил е на съседната улица да ми купи кафенце и цигари. Като са го видели, са го думнали на земята", каза пред "Стандарт" Минка. Когато чула крясъците, тя изскочила навън и го видяла проснат в локва кръв и обезобразен.

Познала го по чантичката му

която била на другия край на улицата. "Ужас, ни глас, ни нищо, помислих, че е умрял!", спомня си шокираната жена. Минка не знае с какво са били Метин. "Някои казват, че е било с метален бокс", споделя жената. Благодарна е, че поне Преслава е невредима. Малката е второкласничка. "Слушкам много и искам да стана полицайка", приглася Преслава на мама.

Метин и Минка са от шуменското село Черногорци. Преди години се преместили в София, за да работят. Минка била в "Чистотата", но я съкратили. После работела и 6 месеца в община Сердика. Живели са в Орландовци, после в Ботунец, но за детето било далеч да ходи на училище и Метин намерил хостела.

Повече от 2 месеца живеели в мазето

за да е удобно на малката. Въпреки че Метин не е биологичен баща на Преслава, я гледал като собствена дъщеря. "Дано по-бързо да се оправи съпругът ми", моли се днес Минка.

Пребитият Метин е с черепно-мозъчна травма и е в медикаментозна кома в реанимацията на Военномедицинска академия (ВМА). "Вероятно няколко дни ще бъде поддържан в такава кома. Няма опасност за живота му", заяви за "Стандарт" пресаташето на ВМА Румяна Станимирова.

Минка не крие, че я страх хулигани да не ги нападнат отново. "Слагаме камери, СОТ и паникбутон", заяви за "Стандарт" управителят на хостела Желязко. И успокои, че наемателите му не били стресирани от екшъна в събота вечер.

______________

Минка: Няма кой да ми помогне

- Минке, добър мъж ли е Метин?
- Много е добър! Не е пияница, не пуши. Като беше здрав, всичко ни правеше. Нямаме граждански брак, но много държи за мен и за дъщеря ми. Всеки божи ден по 10 лв. за нейната закуска дава.
- Имате ли роднини и приятели, които да ви помогнат?
- Няма кой да помогне. Дръпнаха се. Никой не ни обръща внимание. Сестра ми е в Гърция с децата си, баща ми и майка ми са починали. Той няма стабилни роднини. Хубаво е, че имаме добър хазяин - Желязко. Голяма душа е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай