Жена подкара в насрещното платно на "Хемус"

След 20-километрова гонка полицаи успяват да я озаптят

Жена подкара в насрещното платно на "Хемус" | StandartNews.com

София. След среднощно преследване служители на ОДМВР - София задържаха 43-годишна жена, управлявала автомобила си в насрещното платно на автомагистрала „Хемус".

Храбрата шофьорка не спира на първия сигнал на полицаите и ги кара да я преследват 20 километра. За щастие до пътен инцидент не се стига. Проверката с дрегер отчела 2.42 промила.

Тази нощ около 01:39 часа автопатрул на сектор „Престъпления по пътищата" към областната дирекция, получил съобщение от оперативния център за лек автомобил „Пежо 4007" с габровска регистрация, който се движел в посока столицата, само че в насрещното платно, в посока Варна. Магистралните полицаи реагирали незабавно и близо до пътен възел Ботевград установили пежото, подали му звукова и светлинна сигнализация да спре, но водачът не се подчинил на полицейското разпореждане и най-хладнокръвно продължил пътя си. Униформените веднага подгонили нарушителя, но за да избегнат евентуален инцидент с други участници в движението, се придвижили до следващия пътен възел по стария път. След близо 20-километрова гонка по аутобана в крайна сметка в района на 51-вия км принудили безразсъдния водач да спре. Оказало се, че зад волана на автомобила е 43-годишната И.П. от Габрово, руска гражданка със статут на постоянно пребиваваща в Република България.

„Авантюристката" веднага била изпробвана за употреба на алкохол, при което станало ясно, че е подкарала семейната кола след стабилна алкохолна почерпка.

И.П. е задържана в районното управление в Правец с полицейска заповед за 24 часа. Срещу нея е образувано бързо производство за престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай