Жельо Желев свири на тамбура

Жельо Желев свири на тамбура | StandartNews.com

Едва ли не съдбата ме насочи към политиката, споделя Жельо Желев, председател на Младежката организация на РЗС и водач на листа във Велико Търново.

"Още в първи курс в университета имахме свободноизбираеми предмети и аз избрах политология. На изпита с лекота изкарах шестица. Изглежда, ми идва отръки и реших да продължа с политиката", разказва съименникът на първия ни демократично избран президент. Според него обаче съвпадението на имената няма никакво значение. Единственият позитив е, че хората лесно ме запомнят, категоричен е той.

Желев влиза в РЗС още през 2009 година, а през следващата учредява младежката организация на партията. Основната му цел е да не допусне повече негови връстници да напускат страната и да си търсят късмета в чужбина. Желев разказва, че много харесва народната музика. "Десет години дори бях във фолклорен ансамбъл, свирех на тамбура". Футболът също му е бил голяма страст, но работата в сферата на политиката му отнема много голяма част от времето. В малкото му останали свободни часове той чете книги на икономическа тематика. "Ще ми е много любопитно да си купя и книгата на бившия ни финансов министър Симеон Дянков", допълва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай