Жега за Големия финал на Чудесата

Жега за Големия финал на Чудесата | StandartNews.com

Вотът се мени през часове, кметове агитират съгражданите си да гласуват

6 дни до Големия финал на тазгодишната национална кампания "Чудесата на България" на в. "Стандарт". В понеделник вечер зрителите на БНТ1 ще видят на живо последната част от гласуването, което ще определи кои са победителите. Вече са ясни обектите, събрали най-голям вот в трите категории "Съкровища", "Атракции" и "Открития". Така започва последната, най-ожесточена и интересна битка за Чудо номер 1.

До големия финал в категорията "Съкровища" стигнаха уникалните Панагюрско и Рогозенско съкровище. И двата сервиза са стояли на трапезите на първенците сред траките. Те се борят за първото място с Варненското златно съкровище, дело на първата европейска цивилизация от преди 50 века.

Три много силни културно-исторически обекта, превърнати в атракции, се борят във втората категория. Едно от любимите места на летовниците - остров Света Анастасия край Бургас, крепостта "Баба Вида" във Видин и разкошната вила "Армира" край Ивайловград влизат в битката.

Люта битка се заформя и в третата категория "Открития". До финалната тройка достигнаха Гробницата на Севт III, Акве Калиде и гробът на Деспот Слав.

Кметовете вече призовават съгражданите си да подкрепят местната забележителност, с която хората се гордеят и която води хиляди туристи. Затова и временните резултати от националното допитване се менят непрекъснато. След като дълго време остров Света Анастасия водеше убедително, вчера следобед на челното място се изстреля "Баба Вида". Това се случи часове след като кметът на Видин Огнян Ценков призова съгражданите си да гласуват за историческата крепост "Баба Вида", за да излезе победител в кампанията на вестник "Стандарт" "Чудесата на България". Очаква се в следващите дни до Големия финал бургазлии да се активизират, за да защитят острова на финала. Подобна люта битка тече и при откритията. Гробът на деспот Слав измести Севт III, който тази година направи истински фурор с изложбата "Епопея на тракийските царе" в Лувъра. При съкровищата убедително води Панагюрското злато, но във Враца и Варна вече се агитират да гласуват за своите обекти. Гласуването продължава на www.bgchudesa.com. Ще бъдат пуснати и sms линии, за да може повече хора да посочат кои са Чудесата на България за 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай