Жълт код и ограничения в движението заради снега

Жълт код и ограничения в движението заради снега | StandartNews.com

София. Жълт код за опасно време е обявен в 15 области на страната заради снеговалежа.

Усложнена е пътната обстановка в редица области в страната, предимно в Северна България. ГКПП -Дунав мост остава затворен за движение, по изключение се пропускат се само автомобили с румънска регистрация в посока Румъния. Няма образувани опашки от автомобили, защото още от Велико Търново и от Разград ТИР-овете се пренасочват към паркинги.

Ниските температури спукаха водопровода на болница „Света Марина" във Варна. Лечебното заведение е препълнено с над 1000 пациенти. Цялата болница е без вода. Централните улици в града са заледени, но проходими. От суграшицата, все още не са почистени спирките и подлезите. Силният вятър събори клони и дървета, които затиснаха няколко коли.

Пътната обстановка в Силистренско е усложнена и е препоръчително да не се предприемат пътувания, ако не е крайно наложително. Всичките 39 машини са на пътя и чистят, но валежите са обилни и веднага пак натрупва. Набляга се на първокласните и второкласните пътища. През нощта дежурните от Пътно управление са вадили закъсали автомобили и към този час продължава оказването на помощ.

Преминаващите товарни автомобили през Шуменска област с дестинация област Русе да се съобразят с пътната обстановка, и при възможност да се ситуират на определените за престои места.

В област Русе е въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т с вериги по пътя I-5 в участъка Русе – Бяла.

В област Видин 15 тежкотоварни автомобила са закъсали през изминалата нощ по пътищата на Видинска област и е трябвало да бъдат изтеглени с машини, каза дежурният в Областно пътно управление Видин. "Причината е, че всички ТИР-ове бяха с летни гуми и въпреки предупрежденията да бъдат с вериги не бяха оборудвани за зимен път", каза служителят. 26 машини са разчиствали снега през тази нощ във Видинска област, пътищата са проходими при зимни условия. На Дунав мост 2 трафикът е интензивен, автомобилите преминават без усложнения, пътната настилка на мостовото съоръжение е почистена, съобщиха от Областно пътно управление Видин. С приоритет се почиства главен път Е 79 и път ІІ-11 пред с.Арчар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай