Затварят град Рила за Голяма Богородица

Затварят град Рила за Голяма Богородица | StandartNews.com

Денонощен пропускателен режим на входа на град Рила за времето от 17,30 часа на 13.08.2015 г. до 18,00 часа на 16.08.2015 г. се въвежда по заповед на областния управител на Кюстендил Виктор Янев. Губернаторът постави под възбрана и клането на животни на територията на Рилски манастир.

По повод установената бруцелоза в две от животните в манастирското стадо и заради предстоящия на 15 август църковен празник Успение Богородично на второ спешно заседание на Областната епизоотична комисия, председателствано от зам.-областния управител Силвия Велкова бяха набелязани допълнителни мерки за ограничаване и недопускане разпространението на болестта при хора и животни.

Областният управител разпореди всички едри, дребни преживни и еднокопитни животни, предназначени за дарение на манастира да бъдат поставени под карантина. Помещение за карантиниране на животните трябва да осигури кметът на Община Рила. Освен клането на животни, е забранено.и преминаването им, както и на трупно месо, което не е претърпяло термична обработка и не е добито при кланични условия на територията на манастира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай