Защо содената питка скара Нинова и Григорова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази дългогодишната си традиция да покаже как собственоръчно готви

Защо содената питка скара Нинова и Григорова | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази дългогодишната си традиция да покаже как собственоръчно приготвя содената питка за Бъдни вечер в дома на своята свекърва Дафина в Мизия. В родния си край Нинова се завръща за всички големи християнски празници заедно със съпруга си Митко, но голямата мистерия в семейството е защо винаги избира да нощува в дома на свекърва си, а не в този на родната си майка Маргарита, пише "Ретро".

След като се похвали с питка за чудо и приказ, Нинова сподели и видеоклип от трапезата, в който отправя благопожеланията си към нацията, а накрая отпива и глътка домашно вино от чашка в битов стил. Изрядната домакиня бе спретнала още боб чорба, сарми и печена тиква за празничната маса. Домът им бил посетен в полунощ на Бъдни вечер и от група местни коледари, които лидерката на социалистите дарила с щедри армагани. Питката на Нинова обаче за поредна година разбуни духовете в социалните мрежи.

По този повод тя бе нападната от бившата кандидатка за кмет на София Ваня Григорова, която написа във фейсбук: „Свалиха доверието си от мен! След като миналата година забравих да сложа паричката, тази година няма аз да правя питката. Няма как да публикувам брашнени ръце, демек край на политическото ми бъдеще...“.

Нинова не отговори лично на Григорова, но за сметка на това пък бе защитена от своя най-близък съветник Калоян Методиев. „Празник е! Момент да покажем доброта, съпричастност и благородство. На този празник традиционно по къщите си месим питки. Който не иска – да не меси. Нека уважаваме останалите поне в такива моменти. Да не нападаме и критикуваме. Както ние сме толерантни към честванията на другите, като например към тези, които празнуват Банго Васил“, изригна Методиев към Григорова.

На всички снимки от празниците обаче Корнелия отново е сама, а не с единствения си обичан син Рафаел, който от близо десетилетие живее и прави шеметна кариера на учен в Америка. Повече от година Рафи има и жена до себе си, а за наличието на снаха майка му се бе похвалила под сурдинка в кулоарите на парламента, писаха тогава медии. Бъдещата булка на Рафаел обаче твърде рядко гостува на свекъра и свекърва си и за нея не се знае абсолютно нищо, включително дали е от български произход, или е чужденка, тъй като Рафаел работи и дружи с хора от цял свят в Щатите.

Към момента той е преподавател в университета „Станфорд“, а преди това пък бе финансов анализатор в една от най-големите и богати банкови институции – „Голдман Сакс“, където са работили знакови имена от световната политика, включително премиер на Италия – Романо Проди, и бившият председател на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу. 30-годишният Рафаел дълго време живя в Ню Йорк, преди да се премести в по-малкото градче Станфорд и да срещне любовта. Майка му отдавна била на мнение, че му е време за семейство и деца, защото самата тя и съпругът ѝ Митко, с когото са заедно от 33 години, се оженили още като студенти в СУ.
 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай