Защо се разпадна „Бийтълс“

Джон Ленън краде две жени на Пол Макартни

Защо се разпадна „Бийтълс“ | StandartNews.com

Ако доскоро меломаните бяха убедени, че Йоко Оно е виновна за разпадането на „Бийтълс“, напоследък по темата излизат и забравени факти, които в известна степен оневиняват японката. Сред другите хипотези за финала на най-известната група в света са още две – амбициите на Джон Ленън за солова кариера и страхът от конкуренцията на новите хард рок банди.  Но дали е така?

Всъщност началото на края е поставено от Ринго Стар и Джодж Харисън. На Ринго му писва да бие барабаните и иска да бъде вокалист и бас китарист, а също да поеме и клавишните, а Пол да седне зад ударните. Ринго побеснява, след като Джон и Пол отхвърлят песните му, твърдейки, че се разминават със стила на „Бийтълс“. Джордж Харисън също е обиден като композитор - Ленън и Макартни категорично го пренебрегват и записват само свои парчета в албумите на бандата – естествено, за да приберат лъвския пай от печалбите. 

Между Джон и Пол обаче конфликтите са други – за жени. Синтия, първата съпруга на Ленън, в началото всъщност е гадже на Пол. Макартни е този, който запознава Ленън с Йоко Оно, докато се опитва да я вкара в леглото си. За да се добере до Джон, японката прилага странна тактика – пише му писма и обсажда дома му със заплахи: обвинява го, че е откраднал нейн пръстен и си иска парите за бижуто. За да се изяснят, Джон започва да се вижда с Йоко Оно и дори я води на репетиции и записи в студиото, което е абсолютно забранено от протокола на „Бийтълс“. Освен всичко друго, докато групата още е „цяла“, Джон създава Plastic Ono Band заедно с Йоко и Ерик Клептън, канейки Джордж и Ринго да се присъединят към тях. Но тъкмо Харисън и Ринго Стар напускат първи „Бийтълс“, за да се отдадат на солово творчество.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай