Защо Елизабет II кара всички да се качват на кантара

Традицията започва в началото на 1900

Защо Елизабет II кара всички да се качват на кантара | StandartNews.com

Веднъж в годината кралица Елизабет моли всички в двореца Уиндзор да се качват на стар кантар. Тази традиция се спазва още от времето на крал Едуард VII, пише руското издание на Мarie Claire .

Те биват помолени да се качат на кантара, на който се използват набор от старинни тежести. Подробности за обичая разказва кралският експерт Ингрид Сюард за британското списание "Грация", предава ladyzone.bg. Той включва както за гостите на двореца, така и близките роднини на кралицата.

Всичко това се прави само и единствено с цел приятно прекарване в двореца. Премерват ги, за да се убедят, че са били добре нагостени и са сити. 

Традицията започва в началото на 1900 г. 

Зимните тържества в Уиндзор несъмнено са съпътствани с много и различна изкушаваща храна. Често на обяд се предлагат индийски ястия. По английска традиция със следобедния чай се хапват и някакви сладкиши. На Коледа пък се приготвя специален тържествен пудинг. 

Според бившия кралски готвач Дарен МакГрейди дори кучетата на кралицата получават специално меню, приготвено от сезонни продукти.

"Когато аз бях готвач в двореца, коргито на кралицата беше на 12 г. То имаше специално меню, което включваше телешко месо, пилешко с ориз и зеле." - споделя той.

В началото на пандемията кралицата взема решение да преустанови тържествените обеди и големи събирания в двореца.

Как ще бъде посрещната Коледа тази година все още не е обявено. Неотдавна по предписание на лекарите на Елизабет Втора бе препоръчан щадящ хранителен режим и да приема алкохол само в краен случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай