Започват честванията за Деня на храбростта

Започват честванията за Деня на храбростта | StandartNews.com

София. Последни приготовления на военните подразделения в страната за Деня на храбростта – 6 май. Днес ще се състои музикален парад на военните духови оркестри, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще присъства на парада тази вечер. В концерта, който ще се състои от 19.00 часа в зала „Арена Армеец", ще участват представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, фестивалният оркестър от състава на военно формирование 24 150 и Националния военен университет „Васил Левски" и Гвардейският представителен духов оркестър и гвардейска формация. Главен диригент на Музикалния парад ще бъде майор Ради Радев, главен диригент на Българската армия, съобщиха още от министерството.

Военният духов оркестър на град Солун ще бъде официален гост на парада. Неговите основни задачи са свързани с осигуряването на военните формирования на Сухопътните войски на 3-ти Армейски корпус от състава на въоръжените сили на Република Гърция и военният духов оркестър на Сухопътните войски на Република Сърбия от град Ниш. Входът за концерта е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай