Сряда,

Започна изплащането на обезщетения на пенсионираните служители от МВР

От: Администратор -
1402
Започна изплащането на обезщетения на пенсионираните служители от МВР
A
A
A

От вчера започна изплащането на обезщетенията на пенсионираните служители от МВР, 3 096 души ще получат дължимите им по закон средства. Това каза от парламентарната трибуна Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи, в отговор на въпрос от народния представител Манол Генов относно неизплащане на обезщетения при пенсиониране на служители от МВР и щетите от съдебните искове след тях, предаде  „Фокус" . Развивайки въпроса си, народният представител Манол Генов обясни, че по официална справка на МВР, бройката на пенсионираните, но неполучилите обезщетение служители, е около 1000 души. „Публична тайна е, че голяма част от тях са осъдили ОД на МВР. Частните съдебни изпълнители за безсилни да вземат да обезпечат вземанията от МВР. В крайна сметка кой поема отговорността за тази допълнителна финансова щета за министерството", попита той.

„Сумата възлиза на около 50 млн. лева. Те ще бъдат разплатени след постановление №350 от 10 декември 2015г., което одобрява допълнителни средства по бюджета на МВР", отговори министър Бъчварова. По думите ѝ, ще бъдат изплатени и разходите по 107 съдебни решения след спечелени съдебни процеси от пенсионирани служители. „Моето лично желание и амбиция е да се въведе ред в изплащането на тези обезщетения оттук нататък", отговори министър Бъчварова.
Реплика на Манол Генов, попита колко са допълнителните разходи платени по тези 107 съдебни дела. „В крайна сметка, когато полицаите нямат пари за бензин, тези пари не са ли скъпи на министерство. Какви мерки ще набележите оттук нататък, за да не се ощетява МВР", попита Манол Генов.

Възползвайки се от правото си на дуплика, министър Бъчварова отговори шеговито „За съжаление МВР няма печатница за пари".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички