Заплашват дядо Николай заради молитвите за Симеон

Заплашват дядо Николай заради молитвите за Симеон | StandartNews.com

Скандална заплаха към Пловдивския митрополит Николай отправи блогърът Пламен Асенов. Повод е решението на Светия синод името на Симеон Сакскобургготски да се споменава във всички молитви в храмовете като цар на българския народ. Статията от 4 май 2015 г., озаглавена "Легнахме си граждани, събудихме се поданици", обикаля интернет пространството. В нея се казва: "А ако самият Николай се смята за по-голям от мен в моята църква, много греши и това скоро ще му се напомни - по един или друг начин. Както впрочем вече се напомни на Симеон с дългата кома и смъртта на първородния му син. На никого не го пожелавам."

Дядо Николай ще се помоли за здравето и душевното спасение на автора на статията, коментираха за "Стандарт" източници от Светия синод. Те припомниха, че Негово високопреосвещенство смята, че хулите, обидите, заплахите, та дори и реалните физически посегателства са част от кръстния път, който всеки архипастир на Православната църква трябва да е готов да извърви и изтърпи.

Свещенослужителите и служителите на Пловдивска света митрополия приканиха Божия народ на Богоспасяемата пловдивска епрахийска църква да отправят усърдни молитви за Божия закрила над митрополит Николай и да се помолят за запазването живота - неговия и на неговите родители и сродници - от враждебни посегателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай