Заловиха каналджия превозвал 10 сирийци

Заловиха каналджия превозвал 10 сирийци  | StandartNews.com

Втора група нелегални чужденци бяха спипани, докато преминаваха с автомобил през територията на Старозагорска област. Товарен микробус "Мерцедес Вито", управляван от 37 годишния С.С. от Хасково е бил засечен от екип на Пътна полиция в старозагорското с. Средец в неделя около 3 часа след полунощ, съобщиха днес от областната дирекция на МВР. При проверката е било установено, че в товарната част на микробуса пътуват десет сирийски граждани, преминали нелегално границата.

Водачът и пътниците са задържани за 24 часа. Чужденците ще бъдат изпратени до някои центровете за бежанци, а рзследването трябва да установи дали шофьорът не е свързан с някои от каналите за трафик на хора.

Това е втората група нелегални чужденци, заловени в Старозагороско, в последните 10-ина дни. Предишната група, около 15-ина бежанци, повечето отново сирийци и афганистанци, бяха спипани след като товарният камион, който ги превозваше катострофира на автомагистрала „Тракия" край Чирпан. За щастие инцидентът са размина без сериозни последствия, леко ранени бяха няколко души, който се лекуваха в старозагорска болница.

На първото заседание на областния съвет по сигурността през миналата седмица шефът на областната дирекция Иван Чолаков призна, че от началото на годината трафикът на нелагални емигранти през Старозагорско се е засилил в сравнение с 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай