Задържаха трафикант на деца бежанци

Задържаха трафикант на деца бежанци | StandartNews.com

Полицаи от Брезник са задържали перничанин, превозващ чужди граждани. Нелегалният превоз е установен в понеделник , в рамките на специализирана полицейска операция.Колите с бежанците са спрени за проверка на пътя между брезнишките села Извор и Брезнишки извор. При спирането на автомобилите Тойота „Форнър" и Нисан „Патрол", единият от водачите избягал и са предприети действия за издирването му.

Униформените установили, че в двете коли пътуват 37 чужди граждани, от който 25 деца на възраст от 1 до 12 години, представящи се за иракчани. В ареста е 40-годишният М.И. от Перник, на когото е наложена полицейска мярка за срок от 24 часа. Той е шофирал Нисана.

Иззети са и автомобилите, с който са превозвани иракчаните. Предприети са процесуално-следствени действия за установяване самоличността и произхода на 37-те, които са притежавали карти на чужденци. Срещу 40-годишният жител на Перник е започнато досъдебно производство по чл. 281 от НК. Наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 3 до 10 хиляди лева. Мъжът е познат на органите на реда с използване на неистински документи, незаконно притежаване на оръжие и шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай