Задържаха чиновник от Столична община за подкуп

Задържаха чиновник от Столична община за подкуп | StandartNews.com

При операция на Главна дирекция "Криминална полиция" е задържан служител на Инспектората при Столична община заради подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържан е 30-годишният В.Д. - служител в отдел "Контрол и регулиране на търговската дейност" на Инспектората при Столична община.

Акцията е реализирана вчера след получен в Главна дирекция "Криминална полиция" сигнал от гражданин за поискана от мъжа парична сума, за да не предприема действия по служба.

При претърсването у него са открити и иззети над 2 500 лева, разпределени на различни места във връхните му дрехи. По думите му 50 лева от парите били лични, 80 лева - служебни, а за останалите не пожелал да даде обяснение.

По предварителни данни, се касае за схема за неправомерно получаване на парични средства от наематели на търговски обекти на територията на столицата. Те били изнудвани да плащат на служители на Инспектората при Столична община, за не бъдат съборени помещенията, в които осъществяват търговската си дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. На В.Д. е повдигнато обвинение по чл.301, ал.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция". Продължава работата по установяване на други потърпевши граждани от неправомерните действия на длъжностни лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай