Забрана за потока пари зад носенето на бурки

Забрана за потока пари зад носенето на бурки | StandartNews.com

Забраната на бурките няма да спре нищо, ако не бъде забранен потокът от пари зад носенето на бурки. Тази позиция застъпи бившият посветен министър Сергей Игнатов. 

Темата стана актуална в последните дни, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че жени у нас носят бурки за пари. По думите му, по 120 лева получавали жени в Пазарджишко, за да се съгласят да носят покриващите облекла. 

"Естествено, че бурките в училище и на обществени места трябва да бъдат забранени, защото някой вече е забранил на тези жени и момичета да ходят по друг начин, освен запердени", коментира пред bTV Игнатов. 

За него българското училище е светска институция и там трябва да се забрани"всяка агресивна демонстрация на религиозна принадлежност".

„600 – 600 и няколко години заедно живеем заедно и сме урегулирали своите отношения – това е нещо чуждо", категориче е ексминистърът. "Ние не живеем в Залива", подчерта той, като видя налагането на консервативни ислямски модели в Европа  като заслуга на Саудитска Арабия. Игнатов смята, че държавата се опитва да трасира точки на присъствие, които един ден да бъдат събрани.

Дни преди поредното си пътуване до Египет Игнатов направи паралел с екзотичната страна  и обяви, че не е виждал толкова много забулени жени там, колкото в репортажите от ромската махала на Пазарджик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай