ЮЗДП сезира прокуратурата за нарушения на Витоша

ЮЗДП сезира прокуратурата за нарушения на Витоша | StandartNews.com

Във връзка със сигнали за незаконни дейности в горски територии на Природен парк „Витоша" на 9 ноември беше извършена съвместна проверка в района на хижа „Алеко" и ски писта „Витошко лале". В комисията участваха представители на 8 държавни институции – РИОСВ София, ИАГ и РДГ София, ЮЗДП и ТП „ДГС София", Дирекция на ПП „Витоша", Дирекция „Общински строителен контрол" към Столична община и РДНСК. При проверката на терен е констатирано нарушение – отнемане на повърхностния почвен слой и преместване на морени на площ от около 20 декара. Дейностите са извършени с тежки строителни машини, като са нанесени повреди и на млади смърчови фиданки.

Извършват се строително-монтажни работи за отводняване на ски писта „Витошко лале", като за всичките тези дейности по време на проверката не са представени документи от фирмата възложител „Витоша ски" ЕАД, съобщиха днес от Югозападното държавно предприятие. Монтирана е временна постройка в края на пистата, но без представена документация съгласно изискванията на Закона за горите и Закона за устройство на териториите.

Югозападното държавно предприятие и ТП „Държавно горско стопанство - София" предприеха незабавни действия за установяване на виновните лица. Уведомено е Шесто РУ на СДВР и е сезирана Софийска районна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай