Йовчев води деца в Цари Мали град

143 сираци на загинали полицаи получиха подаръци от "Стандарт", "Технополис", "Виваком" и "Билла"

Йовчев води деца в Цари Мали град | StandartNews.com

София. Чудо номер едно на България за 2013 г. - Цари Мали град, ще посетят децата на загинали полицаи. Обиколката на крепостта, която събра най-много гласове в кампанията на в. "Стандарт" - "Чудесата на България", за децата ще осигурят вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. Двамата дадоха старт на 10-ото юбилейно издание на кампанията в подкрепа на децата на загинали служители в системата на МВР. Церемонията се проведе в залата "Чудесата на България" в НДК, където домакини бе фондация "Созопол" и нейният ръководител Кирил Арнаудски.

"Вашите родители са герои, не забравяйте това, ние го помним", откри кампанията МВР шефът. "Вие сте истинското чудо на България", каза им и главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. След това двамата зарадваха сираците с куп подаръци. Голям интерес у децата събуди книгата на издателство "Стандарт" - "100-те причини да се гордеем, че сме българи". "Мамо, познавам тази църква, тук сме ходили да палим свещ", сочеше в книгата малкият Андрей, който с възхита разлисти страниците.

143-те деца на загинали полицаи получиха куп подаръци и от изпълнителния директор на "Технополис" Тодор Белчев, Мирослав Петров, директор "Корпоративни продажби" във "Виваком", и от Николай Петров, изпълнителен директор на "Билла - България" ЕООД. Една от най-големите вериги за техника зарадва всички хлапета с ваучери на стойност 300 лева. за техника по техен избор. "Виваком" пък подари на всяко дете мобилен телефон. А "Билла-България" зарадва всички с ваучери за пазаруване на стойност 150 лева.

По време на старта на кампанията членът на борда на директорите на NEWS7 Жени Павлова представи клипа, с който МВР ще набира средства за благотворителната кампания. Лице на видеото тази година стана звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. Той участва в клипа, който TV7 изработи безвъзмездно за кампанията на МВР.

В края на тържеството възпитаници от детска градина "Брезичка" поздравиха децата на загинали полицаи с прекрасно изпълнение на коледни песни.

Не сте сами, родителите ви са герои

Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи

"Скъпи деца, вашите родители са герои. Трябва да помните това. Ние винаги ще го помним. Ще бъдем до вас. Не сте сами. Коледната кампания е израз на съпричастност към вас. Един малък жест. Радвам се, че тази благотворителна инициатива се превърна в традиция, защото чрез нея поддържаме жив спомена за вашите родители - тези достойни хора, отдали живота си и здравето си за сигурността и спокойствието на българските граждани. Искам сърдечно да благодаря на всички, които безкористно помагат на децата на нашите колеги да живеят в атмосфера на приятелство и отзивчивост. Инициативи като тази ни правят по-добри и ни връщат увереността, че сме част от едно по-справедливо общество."

Тодор Неделев стана лице на кампанията

Футболната звезда на България Тодор Неделев стана лице на тазгодишната кампания на МВР и в. "Стандарт" за подпомагане на децата на загинали полицаи. По време на откриването й бе излъчен и клипът, с който ще се набират средства. Звездата на Ботев (Пловдив) поздрави, но от разстояние, тъй като имаше важен мач. Клипът за набиране на средства тази година бе заснет безвъзмездно от TV7.

Средства за подпомагане на децата се набират целогодишно чрез кратки номера, специално открити от телекомуникационните компании за целите на благотворителната кампания на МВР, и по банков път.

Даренията могат да бъдат правени чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom.
Средства могат да се прeвеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG66BNBG96613100146501, BIC: BNBGBGSD, Българска народна банка, Централно управление.

Децата са голямото чудо на България

Славка Бозукова, главен редактор на в. "Стандарт"

"Поканихме децата на загинали полицаи в залата "Чудесата на България", защото тук са изложени едни от най-големите символи на страната ни. Всички тях ние във в. "Стандарт" показваме с кампанията ни "Чудесата на България", която провеждаме за трета поредна година. С електронно гласуване ние българите избираме кое е чудото на България. Тази година над 1 млн. българи избраха крепостта Цари Мали град. И участието на толкова много хора в кампанията ни показва, че България наистина е страната на чудесата. Затова се гордейте, че сте българи. И знайте, че България е страна не само на миналото, но и да бъдещето. Но най-важно е да знаете, че най-големите чудеса са българският дух, който е несломим, и най-вече вие - децата на България."

Малките майстори им дариха икони

"Това е страхотно, никога не съм виждал Александър Невски отгоре". Това възкликна малкият Йордан, който заедно с батко си бе на церемонията в залата "Чудесата на България" в НДК за старта на кампанията за подпомагане на сираците в системата на МВР.

Хлапетата от цялата страна за първи път имаха възможност да направят своето чудо, като за целта им помагаха малките творци от сдружение "Духовно огледало". Те бяха подготвили специални макети за децата на загинали полицаи, като всяко от тях избра какво да изработи с помощта на майсторите от сдружението.

"Духовно огледало" зарадва децата на загинали полицаи с копия на специално изработени икони от малките майстори. В продължение на седмици те са нарисували десетки картини с изображения на светци, които дариха на сираците за коледните празници.

Накрая най-малките творци от детска градина "Брезичка" поздравиха батковците и каките с изпълнение на песента "Тиха нощ, свята нощ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай