Янка Рупкина: Готова съм да се самозапаля пред Народното събрание

Янка Рупкина: Готова съм да се самозапаля пред Народното събрание  | StandartNews.com

Народната певица Янка Рупкина заяви в ефира на Нова телевизия, че е "силна жена" и е готова да се "замозапали пред Народното събрание." "Хората си мислят, че аз съм милиардерка. Аз съм спечелила много пари, но те не са влезли в моя джоб", обясни още една от солистките на Мистериите на българските гласове.

"Не живея много добре, но нормално", каза Рупкина, която трябва да живее с по 8 лева на ден от пенсията си. Когато плати и наема на жилището си, тя трябва да разполага с 5 лева на ден. "Един хляб, едно кисело мляко и малко саламче мога да си купя. Карта за градския транспорт имам", обясни тя.

Рупкина призна, че не знае дали е включена в списъка на артисти, които трябва да получават по 700 лева пенсия, каквото бе предложението на министъра на културата Вежди Рашидов.

"Какво да кажа на г-н Рашидов. Ако преценят, че заслужавам такава пенсия... Но това исках да кажа - Не знам дали Левски е трябвало да умре за България. И дали ние е трябвало да горим за България. Силни са тези думи, казвам ги за първи път", заяви певицата.

На въпрос докъде е готова да стигне, ако не получи пенсията, Рупкина заяви: "Аз съм силна жена. Мога да се самозапаля пред Народното събрание. Но имам внучета. Имам семейство. Аз не моля. Написала съм молба. Ако я уважат, уважат, ако ли не, ще им благодаря въпреки всичко. За тази държава аз съм дала себе си", казва още Янка Рупкина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай