Яна Титова с нов удар. Събра куп звезди

Филмът "Диада" е заснет в Ямбол през лятото на 2022 г.

Яна Титова с нов удар. Събра куп звезди | StandartNews.com

Режисьорката Яна Титова („Доза щастие“) ще ни представи втората си пълнометражна продукция – „Диада“. Историята показва събития, които не са чужди за българските училища и тийнейджъри, пише най-новото светско списание „Писък“.

В центъра на сюжета е 16-годишната Дида, момиче от малък град, чиято мечта е да замине при майка си в Америка. В рамките на няколко часа обаче тя попада в поредица от ситуации, които преобръщат живота й и са на път да провалят осъществяването на най-голямото й желание.

Дида трябва да се справи напълно сама с напрежението в личен план и в гимназията. Учителката й я заплашва, а най-добрата й приятелка Ива я изоставя. Това довежда до взимането на множество съдбоносни решения.

В главната роля е 19-годишната Маргарита Стойкова, която е популярен влогър, а част от зрителите ще я познаят и като Вени от сериала „Татковци“.

Младото момиче е избрано сред стотици кандидати да се превъплъти в Дида. Тя получи награда във Варна на фестивала „Златна роля“ за „незабравимата си дебютна роля“.

Яна Титова, която е и сценарист на филма, взе отличието за режисура заради „умението си да създава динамични и многопластови сцени и да поддържа темпото на филма“.

В актьорския състав влизат още Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други.

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 г.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай