Взривиха съмнителен пакет на "Графа"

Взривиха съмнителен пакет на "Графа" | StandartNews.com

Контролиран взрив бе извършен на кръстовището на "Граф Игнатиев" и "Евлоги и Христо Георгиеви", което е едно от най- оживените в София, разказа очевидец пред "Стандарт".

Полицията беше блокирала двата булеварда и не пускаше движението, а на място имаше линейка и пожарна. Чу се лек взрив, но полицаите отказаха да коментират откъде е дошъл сигналът. Най-вероятно става дума за съмнителен пакет.

Очевидец на взрива разказа, че е използвано мини роботче, което минувачите видяли с очите си.

Движението вече е пуснато

На 13 декември изоставен багаж предизвика поредна бомбена тревога в столицата – този път, на натовареното кръстовище на бул. „България" и бул. „Гоце Делчев". Съмнителният куфар беше проверен след контролиран взрив и не бе открито взривно устройство.

На 8 декември служители на ДОТИ взривиха контролирано съмнителен плик, който бил в кофа за боклук близо до еврейското училище в София.

На 1 декември Терминал 1 на Летище София беше отцепен заради фалшив сигнал за бомба. Взривно устройство не беше намерено, стана ясно след приключването на проверката на белия микробус с чуждестранна регистрация.

На 23 ноември движението около Лъвов мост в столицата беше спряно за кратко заради сигнал за подозрителен багаж. Служители на МВР извършиха контролирано взривяване на оставена до пейка чанта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай