Петък,

Възможно ли е? Потресаваща прогноза за времето през уикенда

От: Редактор -
3307
Възможно ли е? Потресаваща прогноза за времето през уикенда
A
A
A

Времето във вторник ще остане почти без промяна. Валежи и гръмотевици очакваме над крайните северозападни райони, и то привечер. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево и горещо. Температурите ще се повишават и на много места в страната ще надминат 32°С. Градусите в равнините могат да достигнат стойности до 37-38°С. Силни бури очакваме в Сърбия, а рискът от наводнения там нараства. 

В сряда, под влияние на приближаващ студен фронт, въздушната маса над Западна България ще е нестабилна и на много места в следобедните часове ще се развиват силни гръмотевични бури. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Остава  горещо с дневни температури от над 33°С.

В четвъртък ни очакват валежи на много места в Централна и Източна България, като по-интензивни ще са явленията в следобедните часове. Температурите от запад на изток ще се понижат, най-късно в източните райони. Очакваните максимални температури ще са около 26-32°С

Понижението на градусите ще продължи и в петък. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще се понижат още и ще са  между 24-26°С. Времето ще е с променлива облачност и на много места ще превали и прегърми .

Захлаждане и значителни валежи ни очакват в събота. Повишава се рискът от локални наводнения в Западна и Централна България. На много места валежите ще са проливни ии придружена от гръмотевична дейност.

Понижението на температурите ще продължи и дневните стойности в страната ще са между 23-25°С, а над 2500 метра - и под 5°С. Захлаждането ще е най-чувствително в планините, като по най-високите ни върхове с надморска височина от над 2700 метра се очакват и валежи от сняг.

В неделя времето ще се стабилизира, но остава хладно за сезона. 

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com