ВСС привика Ситнилски

Решават в четвъртък дали да уволнят Николай Кокинов

ВСС привика Ситнилски | StandartNews.com

Комисията по професионална етика и превенция на корупцията към Висшия съдебен съвет ще изслуша Камен Ситнилски, който е член на кадровия орган от прокурорската квота.

Ситнилски трябва да даде обяснения за СРС скандала с негово участие. Преди десетина дни в медиите изтекоха записи на лобистки разговори от миналото лято около изборите за членове на ВСС. Оказа се, че Ситнилски е взел отпуск до края на седмицата, затова изслушването му ще е през следващата седмица.

Заедно с него са повикани още апелативният прокурор на Бургас Емил Христов и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев, както и Миглена Тянкова - председател на Окръжния съд в Хасково, и Христо Георчев - председател на РС - Свиленград. Днес Етичната комисия е получила писмо от главния прокурор Сотир Цацаров, от което става ясно, че разпространената стенограма от разговорите е по досъдебно производство срещу Емил Христов, образувано през 2012 година. Междувременно стана ясно, че на заседанието си в четвъртък ВСС ще обсъди предложението за налагане на дисциплинарно уволнение на Николай Кокинов заради разговора му с Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай