ВСС погва Ситнилски

Некролози на Ситнилски имаше по ВСС тази сутрин

ВСС погва Ситнилски | StandartNews.com

София. ВСС погва Камен Ситнилски. "Днес сме внесли предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу трима от участниците в разговорите". Това заяви председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров за скандалните СРС-тата, свързани с Камен Ситнилски.

Съветът ще реши дали да образува производството, обясни Тодоров. Едно от предложенията е за Ситнилски, който е член на ВСС, а другото- за апелативния прокурор на Бургас Емил Христов. Внесено е и трето предложение- за окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. „Стандарт нюз" напомня, че преди близо седмица Етичната комисия към ВСС прецени, че има необходимите данни, че тримата са нарушили етичния кодекс на магистратите в България.

Тази сутрин сградата на ВСС осъмна с некролози със снимка на Камен Ситнилски, на които пише: "В памет на съдебната система". На разлепените възпоменания пише още: "Той предаде честността, правосъдието и доверието към съдебната система" и "На 25.07. се навършват 40 дни от както хората искат да защитят длъжността, която Камен Ситнилски узурпира и предаде".

"Това е идиотия пълна", каза главният прокурор Сотир Цацаров на влизане във ВСС. "Нищо не мога да ви кажа, но каквото и да се случва по отношение на г-н Ситнилски, както и каквото и да се случва вътре във ВСС, това е възможно най-нелепата форма на изразяване на някакъв ... не бих я нарекъл и позиция, на някаква режисура, ако щете", допълни още той.

"Да говорим за улица облепена с некролози, това е падане до такава степен, че не може да бъде", каза Цацаров пред медиите. Ясен Тодоров пък отказа да коментира дали некролозите нечия позиция, каза само, че "това са пошли работи и въобще ние действаме както повелява закона".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай