Все още ни вест, ни кост от Галеви

Можело да са и в България, призна Цветан Цветанов

Все още ни вест, ни кост от Галеви | StandartNews.com

София. Няма новини за братя Галеви, но с този интегритет на правоохранителните служби, рано или късно те ще бъдат открити, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред бТВ. На въпрос дали е възможно  да са в България, МВР шефът посочи, че всичко е възможно.

По темата за влизането на България и Румъния в Шенген, Цветанов посочи, че за два месеца в Италия влязоха 30 000 емигранти. По думите му, Сирия и проблемите там като потенциален риск към Европа също допринасят за колебливата политическа позиция от определени държави. „България е изпълнила своя ангажимент. Това е установено с всички мисии. Това, което в момента полагаме като усилия, е да изпълняваме тези ангажименти, за да може от ноември да сме част от Шенгенската система. Сигурността е по-силна към ЕС и към Шенгенското пространство, когато България и Румъния са част от него”, категоричен е Цветан Цветанов.

Видно е, че е опит за сплашване, коентира министърът вчерашния взрив пред ресторант "Кошарите" на Коко Динев. Много е важно в подобни ситуации самите потърпевши да съдействат на разследването,  каза той. Собственикът на ресторанта Коко Динев е съдействал, но има още какво да се желае, допълни министърът. „Всеки, който извършва или осъществява нерегламентирана в закона дейност, има пълното основание да се притеснява. В момента са много лицата, които са на оперативен контрол”, подчерта Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай