Времето взе една жертва в Бургаско

Времето взе една жертва в Бургаско | StandartNews.com

Тялото на 45-годишна жена е намерено в Бургас, предаде БНТ.

В събота бе обявено бедствено положение в общината заради лошото време.

Жената се е удавила, след като е паднала в местната река, съобщи Нова телевизия.

Намерен е жив мъжът от вилно селище Черниците, който бе обявен за издирване, съобщи за Фокус областният управител на област Бургас, Павел Маринов.

Овладяно е положението на територията на община Бургас , заяви кметът на Бургас Димитър Николов. „Всички участъци, които бяха затворени, вече са отворени и са проходими. Започваме и почистване", каза той. Димитър Николов посочи, че започват и подробно описване на всички щети на територията на общината. „Всички, които са имали нужда от подслон, са настанени в социалните домове на града", обясни той и добави, че издирванията на хора са прекратени. „Започваме възстановяване на инфраструктурата, какво и възстановяване на електрозахранването, където е спряно на няколко населени места. Имам достатъчно техника и започваме постепенното възстановяване", допълни Димитър Николов.

Спасителна операция беше проведена късно снощи в прохода „Беклемето", при която бяха спасени около 20 души, блокирани в колите си. Хората са били засипани от снежи преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. Достъпът до тях е бил изключително труден за спасителите. Хората са намерени премръзнали и гладни, но всички са живи.

Ситуацията в Хасково се нормализира, след като вчера сутринта градската река излезе от коритото си и наводни центъра на града. Много къщи са наводнени. Над 50 души бяха евакуирани превантивно, половината от тях са деца от дома за сираци в Хасково, където водата заля мазетата.

В неделя също са обявени опасни кодове - в четири области за днес е обявен жълт код за сняг, в други четири – за дъжд и вятър. Сериозен снеговалеж се очаква Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян. През денонощието на 26-ти октомври снеговалежите ще продължат и ще се образува нова снежна покривка – до 15 см.

В четири области е обявен жълт код за вятър – Силистра, Шумен, Добрич и Варна. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

В четири области днес е обявен жълт код за дъжд и вятър – Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково. Валежите от дъжд ще продължат. Очакват се нови 15 - 25 л/кв.м. Ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай