Неделя,

Вратовръзката – символ на елегантния мъж

От: Стандарт -
276
Вратовръзката – символ на елегантния мъж
A
A
A

Модерната мъжка вратовръзка е един от основните аксесоари, що се отнася до съвременната елегантна визия на мъжа, още от началото на 20-ти век. При много професии вратовръзките са задължителен елемент от работния дрескод. В сферата на бизнеса този аксесоар придава на всеки мъж висок авторитет и професионализъм. Разбира се, през последните години се забелязват все повече промени в елегантната мъжка мода, а мъжете, които продължават да залагат на елегантната вратовръзка в ежедневието си, предават все по-ярко послание чрез своята визия.

Вратовръзките са отлична възможност пред всеки мъж да изрази своята индивидуалност и класа. В същото време богатото разнообразие сред хиляди възможности може да направи избора ви труден. Именно затова специалистите от екипа на LAZARINI, подготвиха актуална и ценна информация, която без съмнение ще направи избора ви много по-лесен.

Изборът на облекло при мъжете винаги е бил определян като форма на комуникация с околните, а вратовръзката е моден аксесоар, който отлично показва това. Вратовръзките умеят да предоставят информация за професията на човек, моментното му състояние, а дори и характера… чрез цвета, декорациите, формата и модела на вратовръзката. Ръководителите от най-високите съсловия в политиката и бизнес средите почти винаги залагат на класически цветове като червен или син.

Червеният цвят олицетворява сила, власт и влияние, а освен това лесно привлича вниманието и ще ви помогне да се откроите, заявявайки своя характер. Синият цвят от друга страна символизира спокойствие и ще спечели доверието на хората около вас.

Черният цвят е най-елегантната ви опция. Този тип мъжки вратовръзки са особено подходящи за строго-елегантните тържества и събития, а освен това трудно бихте допуснали грешки при тях.

Независимо дали ви се налага да носите този аксесоар всеки работен ден или единствено по време на някое тържествено и специално събитие, познаването на отделните модели ще ви бъде от полза. Препоръчваме ви да заложите на модели, които са класически и не са зависими от променливите модни тенденции.

Солидни цветове без декорации

Тези основни модели притежават изчистен и семпъл дизайн, който се отличава с ярка елегантност. Изключително подходящи са за всякакъв тип формални събития като сватбени тържества или абитуриентски бал. И тъй като този вид вратовръзки не съдържат ярък декоративен акцент в дизайна си, много важно е да се съчетаят правилно с костюма и ризата.

Диагонални райета

Господа, запознайте се с класиката в жанра, що се отнася до бизнес визията ви. В зависимост от цвета, големината на раираните линии и самия модел, бихте могли да заложите на този вид вратовръзки в много ситуации. Едно от основните предимства при този модел е, че много лесно се комбинира с костюма, ако притежава изчистен дизайн.

Дизайн на точки

Основните дизайни при вратовръзките, включващи точки, носят доста по-закачлив акцент, в сравнение с предходните два модела. Ако точките са много ситни, бихте могли да заложите на този модел  при изграждането дори на церемониална визия, но ако те са по-големи – този модел определено не е най-добрата ви опция за строго-елегантен “outfit”. Но когато става дума за “business casual” дрескод, трудно бихте направили по-добър избор. Добра идея би било да изберете цвета на ризата в съответствие с цвета на точките.

Дизайн, включващ цветни принтове

Тук разнообразието наистина е огромно и включва всякакви цветни варианти с различни декорации, а единствените граници са тези на вашето въображение. Този тип вратовръзки са подходящи предимно за по-неформални събития като коктейли, партита в офиса, както и други не толкова изискващи ивенти.

Вярваме, че тази информация несъмнено ще ви помогне да направите най-правилния избор при добавянето но този аксесоар към вашата визия. И помнете… красотата на голямата картина се крие в малките детайли, затова не подценявайте значимостта на елегантната вратовръзка, защото тя може да промени цялостната картина.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички