Вратовръзката – символ на елегантния мъж

Залагайте на модели, които са класически и не са зависими от променливите модни тенденции

Вратовръзката – символ на елегантния мъж | StandartNews.com

Модерната мъжка вратовръзка е един от основните аксесоари, що се отнася до съвременната елегантна визия на мъжа, още от началото на 20-ти век. При много професии вратовръзките са задължителен елемент от работния дрескод. В сферата на бизнеса този аксесоар придава на всеки мъж висок авторитет и професионализъм. Разбира се, през последните години се забелязват все повече промени в елегантната мъжка мода, а мъжете, които продължават да залагат на елегантната вратовръзка в ежедневието си, предават все по-ярко послание чрез своята визия.

Вратовръзките са отлична възможност пред всеки мъж да изрази своята индивидуалност и класа. В същото време богатото разнообразие сред хиляди възможности може да направи избора ви труден. Именно затова специалистите от екипа на LAZARINI, подготвиха актуална и ценна информация, която без съмнение ще направи избора ви много по-лесен.

Изборът на облекло при мъжете винаги е бил определян като форма на комуникация с околните, а вратовръзката е моден аксесоар, който отлично показва това. Вратовръзките умеят да предоставят информация за професията на човек, моментното му състояние, а дори и характера… чрез цвета, декорациите, формата и модела на вратовръзката. Ръководителите от най-високите съсловия в политиката и бизнес средите почти винаги залагат на класически цветове като червен или син.

Червеният цвят олицетворява сила, власт и влияние, а освен това лесно привлича вниманието и ще ви помогне да се откроите, заявявайки своя характер. Синият цвят от друга страна символизира спокойствие и ще спечели доверието на хората около вас.

Черният цвят е най-елегантната ви опция. Този тип мъжки вратовръзки са особено подходящи за строго-елегантните тържества и събития, а освен това трудно бихте допуснали грешки при тях.

Независимо дали ви се налага да носите този аксесоар всеки работен ден или единствено по време на някое тържествено и специално събитие, познаването на отделните модели ще ви бъде от полза. Препоръчваме ви да заложите на модели, които са класически и не са зависими от променливите модни тенденции.

Солидни цветове без декорации

Тези основни модели притежават изчистен и семпъл дизайн, който се отличава с ярка елегантност. Изключително подходящи са за всякакъв тип формални събития като сватбени тържества или абитуриентски бал. И тъй като този вид вратовръзки не съдържат ярък декоративен акцент в дизайна си, много важно е да се съчетаят правилно с костюма и ризата.

Диагонални райета

Господа, запознайте се с класиката в жанра, що се отнася до бизнес визията ви. В зависимост от цвета, големината на раираните линии и самия модел, бихте могли да заложите на този вид вратовръзки в много ситуации. Едно от основните предимства при този модел е, че много лесно се комбинира с костюма, ако притежава изчистен дизайн.

Дизайн на точки

Основните дизайни при вратовръзките, включващи точки, носят доста по-закачлив акцент, в сравнение с предходните два модела. Ако точките са много ситни, бихте могли да заложите на този модел  при изграждането дори на церемониална визия, но ако те са по-големи – този модел определено не е най-добрата ви опция за строго-елегантен “outfit”. Но когато става дума за “business casual” дрескод, трудно бихте направили по-добър избор. Добра идея би било да изберете цвета на ризата в съответствие с цвета на точките.

Дизайн, включващ цветни принтове

Тук разнообразието наистина е огромно и включва всякакви цветни варианти с различни декорации, а единствените граници са тези на вашето въображение. Този тип вратовръзки са подходящи предимно за по-неформални събития като коктейли, партита в офиса, както и други не толкова изискващи ивенти.

Вярваме, че тази информация несъмнено ще ви помогне да направите най-правилния избор при добавянето но този аксесоар към вашата визия. И помнете… красотата на голямата картина се крие в малките детайли, затова не подценявайте значимостта на елегантната вратовръзка, защото тя може да промени цялостната картина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай