Войводи на нов протест срещу ислямисти

Войводи на нов протест срещу ислямисти | StandartNews.com

Пазарджик. ВМРО-Възраждане отново се вдига на мирен протест заради делото срещу 13-те имами. Митингът-шествие е насрочен за 8,30 часа сутринта в сряда и ще тръгне от сградата на община Пазарджик, за да стигне до Съдебната палата, обявиха войводите.

Повод за второто шествие е поредното заседание по делото срещу имамите, обвинени в пропагандирането на радикален ислям. Останалите националистически партии също са поканени да се присъединят, но техни пазарджишки активисти казаха, че ще разчитат на спонтанна подкрепа. Организаторите увериха, че няма да допуснат нарушаване на обществения ред и отново подчертаха, че протестират не срещу исляма като религия, а срещу проявите на крайности, опасни за България.

Според войводите в предишния митинг са се включили над 500 граждани, а той бил насочен в защита на спокойната и безпристрастна работа на съда. Този път акцентът ще е срещу опити за натиск от ислямисти, събиращи се още от първото гледане на делото в градинката срещу сградата на Темида, облечени в арабски атрибути.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай