Войниците, поругали паметника в Карлово, отиват на съд

Войниците, поругали паметника в Карлово, отиват на съд | StandartNews.com

Карлово. Войниците, които миналия декември поругаха паметника на братята Христо и Евлоги Георгиеви в Карлово като уринираха върху него, отиват на съд. От Военно-окръжна прокуратура в Пловдив съобщиха, че са внесли обвинителния акт срещу двамата хулигани.

Мехмед Бекташ и Моско Пънгов са обвинени в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За първото си деяние могат да получат до пет години лишаване от свобода, а второто още три години.

Обвинителите припомниха, че на 8 декември миналата година около 4,30 часа сутринта двамата обвиняеми с още двама техни колеги се прибирали от дискотека, когато Мехмед и Моско уринирали върху монумента в центъра на Карлово. Видял ги обаче местният младеж Ивайло Пръмов, който им направил забележка. Вместо да се засрамят, двамата вандали го нарекли "гяур", а после се нахвърлили върху него и го пребили.

Междувременно двамата хулигани бяха уволнени от карловската 61-ва Стрямска бригада, където са служили. За да изготвят обвинителния акт пък от прокуратурата проведоха следствен експеримент с възстановка на случилото се на 8 декември в същия ранен час и на същото място в Карлово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай