Военни доставят хляб в откъснатите селища

Военни доставят хляб в откъснатите селища | StandartNews.com

София. Има възможност да бъде изпратена високопроходима техника, за да бъдат снабдени жителите на откъснати населени места с хляб и други продукти от първа необходимост, обяви министърът на отбраната Николай Ненчев. 

"Ще поддържаме връзка с кметовете и има готовност да бъде оказана помощ на населението с всичко необходимо", увери министър Николай Ненчев при срещите си с кметове на населени места, пострадали от бедствията, съобщиха от МО.

Ненчев посети засегнатите от наводнения села в Община Хасково – Стойково, Любеново и Родопи днес.

Хасковското село Родопи е напълно откъснато от света от неделя сутринта, след като водата е отнесла пътя. До селото няма никакъв достъп и жителите му не могат да се снабдяват с хляб. Електроснабдяването не е нарушено, но до края на деня вероятно водоподаването ще бъде спряно. Министър Николай Ненчев съобщи, че има възможност да бъде изпратена високопроходима техника, за да бъдат снабдени жителите на населеното място с хляб и други продукти от първа необходимост. През целия ден ще се поддържа връзка с кметския наместник на населеното място - Маргарита Атанасова.

В другото хасковско село - Любеново - също има пропаднал път и затруднен достъп до него, но местните власти са успели да снабдят жителите му с хляб. Основното притеснение на кметския наместник на село Стойково – Василка Ангелова и кметския наместник на Любеново Боян Бойдев - е складът за пестициди, който се намира много близо до водоема на селата за питейна вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай