Военен ас издъхна между два ТИР-а

Пилотът бил майстор на МиГ-21, обучавал авиатори в Уганда

Военен ас издъхна между два ТИР-а | StandartNews.com

Пазарджик. Един от най-добрите ни военни пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево" загина в тежка катастрофа на магистрала "Тракия". 48-годишният Светлан Стоянов бил буквално премазан от два тежкотоварни камиона край Пазарджик. Около 21,30 ч в четвъртък летецът пътувал към Пловдив, когато се блъснал в движещия се пред него ТИР "Мерцедес". Фолксвагенът на военния се завъртял и в този момент бил ударен от идващия в другата лента камион с австрийска регистрация. Стоянов е загинал на място. Свидетели на инцидента разказаха, че гледката била ужасяваща, тъй като лекият автомобил бил смачкан като сандвич.

Загиналият е полковник от поделението в Граф Игнатиево. Преди около пет години се е пенсионирал. Колегите му го помнят като един от най-добрите авиатори. Известен е в средите на ВВС като изключителен майстор на МиГ-21, като с тази машина е участвал и в много международни учения. За последно е бил началник на отделение "Летателно-тактическа подготовка" и шеф на отделение "Бойна подготовка" във ВВС. Бил много сърдечен и добър колега, разказаха познатите му.
След като се пенсионирал, заминал за Уганда, където станал инструктор на угандийските ВВС. Подполковник Стоянов е родом от Стара Загора. Служил е дълги години и в авиобазата в Узунджово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай